Verzuim & HealthyLeefstijl

Een ongezonde werknemer verzuimt meer, is minder productief en wordt eerder arbeidsongeschikt. Het lijkt daarom vanzelfsprekend om een “HealthyLeefstijl” te stimuleren. Het voordeel van een sportabonnement of anti-rookbeleid zijn vaker hoger dan gedacht. Het loont daarom zeker te investeren in ‘leefstijl’ programma’s of andere maatregelen. Het simpelweg invoeren van een gezonde lunch in de bedrijfskantine kan veel opleveren. Een aantal bewezen effectieve gezondheid bevorderende maatregelen zijn: sportfaciliteiten aanbieden (zoals bewegingsprogramma’s en bedrijfsfitness), het gebruik van trappen stimuleren, het gebruik van de fiets of wandelen naar het werk stimuleren (met faciliteiten als een fietsenstalling en een doucheruimte), cursussen aanbieden (zoals ‘stoppen met roken’ cursussen) en programma’s, zoals “HealthyLeefstijl” deze aanbiedt.

Volgend bericht
Hoe bereik je een ‘HealthyLeefstijl’?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu
CONTACT