Wat is géén ‘HealthyLeefstijl’?

Inmiddels is aangetoond dat het westerse voedings- en beweegpatroon ongezond is. Ons westerse consumptie- en beweegpatroon staat een ‘HealthyLeefstijl’ in de weg. Wetenschappelijke studies tonen aan dat het huidige westerse consumptiepatroon verantwoordelijk is voor het feit dat meer dan de helft van de bevolking, in de meeste westerse landen, kampt met overgewicht. Deze situatie heeft verstrekkende gevolgen voor het persoonlijk welbevinden en de kosten voor gezondheidszorg.

Hoe komt dat?

De westerse levensstijl bestaat uit te weinig beweging en een teveel aan voedingsmiddelen (calorieën). Het voedselaanbod is simpelweg te groot en we bewegen veel te weinig om al die calorieën, die we dagelijks binnen krijgen, te verbranden. Hierdoor worden we steeds zwaarder. Het westerse menu bestaat voor een groot gedeelte uit koolhydraten, frisdranken en transvetzuren. Omdat vele functies waarbij beweging noodzakelijk is, zijn geïndustrialiseerd, geautomatiseerd of gemechaniseerd, krijgen we te weinig beweging.

Kortom: de westerse levensstijl staat eigenlijk een ‘HealthyLeefstijl’ in de weg! Doorbreek vandaag nog je ‘slechte’ patronen, en meld je aan bij ‘HealthyLeefstijl‘!

Vorig bericht
Hoe bereik je een ‘HealthyLeefstijl’?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu
CONTACT