Sportvoedingsdeskundige; ZOVEEL SPORTERS, ZOVEEL VRAGEN!

En oplossingen, die zijn er nog veel meer! Ben je duursporter, teamsporter of krachtsporter? Ik ga aan de slag met jou om naar antwoorden te zoeken!

Het is fantastisch om te zien hoe voeding en leefstijl (‘HealthyLeefstijl‘) een positief effect hebben op o.a. fitheid, prestatie en lichaamssamenstelling.

Wat moet ik eten en drinken om de marathon te kunnen lopen? Ik wil graag een paar kilo afvallen voor een fietstocht door de bergen maar ik heb wel voldoende energie nodig om mijn trainingen uit te kunnen voeren, hoe pak ik dit aan? Als fitnesser of bodybuilder wil ik graag bulken en cutten, hoe doe ik dat? Krijgt mijn kind wel voldoende voedingsstoffen binnen om optimaal te kunnen presteren en ook goed te kunnen groeien? Hoe krijg ik mijn gewicht voor mijn judo wedstrijd, over twee maanden, op een gezonde manier binnen mijn gewichtscategorie? Ik train vijf keer per week, gebruik eiwit-shakes en toch zie ik mijn spiermassa niet omhoog gaan, wat te doen?

Abs are made in the kitchen

Hoeveel moet ik eten? Wat moet ik eten? Hoeveel moet ik drinken? Wat is de juiste samenstelling? Welke producten? Wat eet ik voor een wedstrijd? Eet ik anders wanneer ik geblesseerd ben? Hoe verdeel ik mijn eten over de dag? Of je nu wilt afvallen, groeien of aan je fitheid wilt werken: cruciaal bij het opstellen van je trainingsdoelen is het opstellen van een voedingsschema. Belangrijk hierbij is dat je rekening houdt met een juiste verdeling van macronutriënten en afgemeten porties. En je dient ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bij het opstellen van het persoonlijke sportdieet kijk ik naar de juiste verdeling tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vocht en de juiste tijdstippen waarop je eet.

Ik reken op 3 manieren de energiebalans uit:
  • De energiebehoefte tijdens je rustmetabolisme (dit is de hoeveelheid energie die het lichaam verbruikt in rust. Vergis je niet. Dit kan wel 60-70% zijn).
  • De hoeveelheid energie die je verbruikt op een dag met je werk, school, lichamelijke activiteiten. Dit is zonder sport.
  • Het energieverbruik tijdens inspanning d.m.v. sport. Voor elke sport is er weer een andere waarde.

sportvoedingsdeskundige

sportvoedingsdeskundige

Abs are made in the kitchen

Hoeveel moet ik eten? Wat moet ik eten? Hoeveel moet ik drinken? Wat is de juiste samenstelling? Welke producten? Wat eet ik voor een wedstrijd? Eet ik anders wanneer ik geblesseerd ben? Hoe verdeel ik mijn eten over de dag? Of je nu wilt afvallen, groeien of aan je fitheid wilt werken: cruciaal bij het opstellen van je trainingsdoelen is het opstellen van een voedingsschema. Belangrijk hierbij is dat je rekening houdt met een juiste verdeling van macronutriënten en afgemeten porties. En je dient ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bij het opstellen van het persoonlijke sportdieet kijk ik naar de juiste verdeling tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vocht en de juiste tijdstippen waarop je eet.

Ik reken op 3 manieren de energiebalans uit:
  • De energiebehoefte tijdens je rustmetabolisme (dit is de hoeveelheid energie die het lichaam verbruikt in rust. Vergis je niet. Dit kan wel 60-70% zijn).
  • De hoeveelheid energie die je verbruikt op een dag met je werk, school, lichamelijke activiteiten. Dit is zonder sport.
  • Het energieverbruik tijdens inspanning d.m.v. sport. Voor elke sport is er weer een andere waarde.
Laat mij jou helpen en behaal het ‘sport’ doel dat jij voor ogen hebt!
- RENÉ POSTMA
Menu
CONTACT