Succesverhalen

Ervaringen waar niet alleen ik, maar vooral ook mijn klanten blij van worden!

succesverhalen

Succesverhalen

Ervaringen waar niet alleen ik, maar vooral ook mijn klanten blij van worden!

succesverhalen

Wessel:

Ik ben lid bij een sportschool en train al vele jaren. Ik had het punt bereikt dat ik er helemaal mee wilde stoppen óf dat er drastisch iets moest veranderen. Via via kreeg ik de tip om eens contact op te gaan nemen met René. Ik wist wel dat voeding en training bij elkaar hoorden, maar hoe hier mee om te gaan, wist ik niet. René zat op dat moment midden in de studie van Sportvoedingsdeskundige. Dit was een specialisatie na zijn diploma Gewichtsconsulent. René pikte dit enthousiast op en wilde mij wel als ‘studieobject’ hebben. Ik ben voor een traject gegaan van 3 maanden begeleiding in de voeding en 10 keer een PT training in René zijn eigen Private Gym.

Wat was je doelstelling Wessel?

Begin 2016 merkte dat ik dat ik al enige tijd op de automatische piloot aan het trainen was. Weinig variatie door onwetendheid en er kwam duidelijk een sleur om de hoek kijken. Voeding? Ik had eigenlijk geen idee hoe dat moest en ik at gewoon 3 keer op een dag met hier en daar een snack of tussendoortje. Ook vond ik het steeds meer een opgave om naar de sportschool te gaan. Ik kreeg er niet meer die energie van, zoals ik die voorheen kreeg. Daarnaast zag ik tot mijn schrik dat ik langzamerhand een buikje begon te krijgen.

Mijn doelstelling en het contact met René: ik wilde van mijn beginnend buikje af, mijn lijf beter in shape krijgen en weer plezier in sporten krijgen. Eigenlijk mijn totale leefstijl onder de loep nemen. Inzicht krijgen in mijn voeding inname en weer net als vroeger mij energieker voelen.
Ben jij tevreden met je behaalde doelstelling? Tijdens het traject van 3 maanden heb ik veel geleerd over voeding en wat voeding doet in je lichaam. Vooral de verhoudingen en de percentages zijn cruciaal. Ik ben mij nu zo bewust van wat ik doe en vooral waarom wel en niet. Ik moest van René de inname van mijn voeding constant bijhouden. Soms een heel gedoe, maar dit was erg belangrijk voor mijn bewustwording.

Ik ben ruim 5 kilo afgevallen in 3 maanden, mijn vetpercentage is in die tijd afgenomen van 27,3% naar 19,2% en mijn spiermassa is duidelijk toegenomen. De PT training gaf mij een boost door de gevarieerde persoonlijke trainingen. René is echt een meester in het aanvoelen van mijn kunnen en het inschatten van mijn lichamelijke/geestelijke vermogen. Ongeveer 1x per week een PT en consult voeding met wegen/meten. Alles erop en eraan. Constant adviezen via mailverkeer en app. Doordeweeks trainde ik tot 2/3 keer in mijn eigen sportschool. Adviezen kreeg ik van René mee. Ik vond 2x per week al een opgave, nu ga ik met plezier 3x per week. Ik had niet verwacht dat ik met mijn leeftijd (52), deze resultaten nog kon behalen.

Waarom heb je voor de Personal Training gekozen en niet alleen het pakket voeding?

Voor mij was al snel duidelijk dat ik uit mijzelf onvoldoende motivatie en kennis zou kunnen halen om het roer om te gooien. Daar had ik professionele hulp bij nodig en die heb ik dus gevonden bij René Postma.

Wat vond je van de begeleiding m.b.t. training en voeding?

René neemt zijn werk zeer serieus. Hij legt duidelijk uit waarom hij bepaalde oefeningen met je wil doen of wat voor voedingspatroon je zou moeten volgen. Dat René de energie-inname en de verhoudingen van koolhydraten/eiwitten/vetten kan uitrekenen op de persoon is helemaal fantastisch. Hij legt goed uit waarom dat hij voor bepaalde verhoudingen wil gaan. Hierdoor werd het voor mij ook makkelijker om ze uit te voeren of te volgen. Mijn vragen werden altijd uitvoerig beantwoord en ik heb veel gehad aan de vele tips die hij mij gegeven heeft.

Hoe heb je de trainingen ervaren? Hoe was René als coach?

Ik ben af en toe nog verbaasd van mijzelf. De vooruitgang die ik mee maak en hoe leuk sport weer kan zijn door de verscheidenheid in oefeningen die René geeft. Achter elke oefening zit een gedachte en deze legt René met passie uit. Leuk te zien hoe hij ‘meeleeft’ op mijn mindere dagen en momenten. Niets moet van René en alles gaat in overleg, maar hij stuurt en coördineert. Erg fijn.

Nooit gedacht dat ik een dergelijk niveau zou kunnen halen. Dat was natuurlijk zeer motiverend. Maar dat was niet gelukt zonder de serieuze en motiverende houding van René tijdens de trainingen. En daarbij was hij flexibel genoeg om uiteindelijk een oefening waar ik een bloedhekel aan had, te vervangen door een goed en prettig alternatief.

Rosalie:

Even over mijzelf:

Ik ben moeder van 3 mooie dochters. In 2015 baalde ik onwijs van mijzelf. Met kerst de meiden mooie jurkjes aan en ik…..ik had niets wat mooi stond of lekker zat. Ik had nooit echt een strijd met mijzelf gehad tot ik 10 kilo aan kwam na het stoppen met roken. Die waren mij echt teveel. En ik had al veel te veel kilo’s……..In januari 2016 (goed voornemen) besloot ik op zoek te gaan naar een Gewichtsconsulent. Ik wist dat René zijn BGN Gewichtsconsulent diploma had gehaald en hij was voor mij eigenlijk ook de eerste ingeving die bij mij opkwam. Maar, ik durfde gewoonweg niet hem te benaderen. Na veel wikken en wegen (want een mail sturen was voor mij al een grote stap) heb ik eerst verschillende Diëtisten, Gewichtsconsulenten en zelfs Personal Trainers een mail gestuurd in de omgeving. Overal kreeg ik een mailtje terug. Mijn man heeft op een gegeven ogenblik aan René gevraagd, dat ik eventueel wel een begeleiding wilde op het gebied van voeding en afvallen. Hij had er ook bij verteld dat ik het moeilijk vond, om een stap te maken.

René belde mij in het eerst opvolgende weekend. Dat voelde voor mij heel goed, want hij had gemeende interesse. Zullen wij eerst eens een vrijblijvend gesprek hebben zei René. Dat heb ik toen gedaan.

Het vrijblijvende gesprek:

Ik kreeg van René uitleg van een eventueel traject en een advies op maat. Mijn doelstelling werd direct de grond ingeboord en die vond René niet realistisch. Hij heeft uitgelegd stap voor stap te gaan, met kleine subdoelen en zeker niet te snel willen gaan i.v.m. het jo-jo effect. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek was het afwachten of het klikt. Het gevoel moet namelijk wel goed zijn. De klik was er en René wist meteen dat ik directheid nodig had (de figuurlijke schop onder de kont).

Het voedingsdagboek bijhouden:

De grootste confrontatie begon direct toen ik het voedingsdagboek bij moest gaan houden. Ik besefte ineens wat ik eigenlijk allemaal at en hoeveel!! Ik kreeg duidelijk uitleg over mijn voeding en richtlijnen hoe ik aan de slag kon. René kon toezicht houden op mijn inname over de gehele dag, omdat ik hem de inloggegevens van de app/site had gegeven. Erg prettig!! Ook als het niet goed ging met het eten kreeg ik hier snel een terugkoppeling, waardoor ik meer inzicht kreeg in mijn voeding. Omdat ik persé niet naar een sportschool wilde, had ik aangegeven aan René dat ik als beweging graag wilde wandelen. Hij gaf namelijk het advies om meer te bewegen. Ik mocht gelukkig zelf de ‘beweging’ uitzoeken. Ook zou ik hier doelstellingen in gaan maken. Beetje bij beetje opvoeren en het moest ook leuk blijven.

Toch een andere sport?

Na een tijdje kreeg ik de smaak te pakken om toch eens iets anders te proberen dan wandelen. Ik kreeg oefeningen van René mee om thuis te gaan doen. Ongeveer voor een half uur. En ik kan je vertellen, het is zo verschrikkelijk leuk. Ik zag mijn lichaam veranderen en voel mij nog steeds zoveel fitter. Ik kreeg afwisseling en variatie qua oefeningen van René. Allemaal nieuwe uitdagingen, die ik voorheen niet kende.

Of ik het zwaar of moeilijk vind?

Het is wel zwaar, maar opgeven is geen optie. Door de motivatie en peptalk van René krabbel ik soms weer op en ga er weer voor. Ik ben dan super trots op mijzelf. En René, laat dan voelen dat hij ook trots is op mij. Ik doe het natuurlijk allemaal voor mijzelf, maar ook een klein beetje voor René. Ik wil mijzelf niet teleurstellen, maar ik wil René ook niet teleurstellen.

Eerste doel, een kledingmaatje kleiner.

Mijn eerste realistische doel was een kledingmaatje kleiner en fitter worden. Deze doelstelling heb ik allang gehaald en ik schaaf nu steeds een beetje bij. Inmiddels ben ik dankzij de kennis van René en mijn eigen doorzettingsvermogen ruim 10 kilo kwijt en zoveel fitter.

Sharon:

Tijdens en na de opleiding Sportvoedingsdeskundige

Al enige tijd sportte ik regelmatig om mijn lijf in vorm te krijgen. Maar ik wist niet goed hoe ik mijn eetpatroon hierop moest aanpassen. Door mijn voeding te registreren werd ik bewust van mijn eetpatroon en samen met René bracht ik kleine veranderingen aan. De verhoudingen in de macronutriënten deden mij echt versteld staan. Normaal zou je daar nooit snel aan denken. Eigenlijk doen wij allemaal maar wat. René zijn heldere aanpak, waarbij informatie naderhand per mail werd toegezonden, sprak mij erg aan. Een prettige samenwerking met als resultaat een bewuster eetpatroon.

Liesbeth:

Tijdens het traject van mijn man Wessel bij René hoorde ik de ‘verhalen’ en zag dat Wessel veranderde op lichamelijk/geestelijk en maatschappelijk gebied. Hij had gewoonweg meer energie op alle vlakken. Daardoor kreeg ik de nieuwsgierigheid naar de plan van aanpak bij René. Ik ben zelf voor hetzelfde traject gegaan. Een 2x 3 maanden traject met zowel training en voedingsadvies.

Ik was zo iemand die 2x per week met mijn vriendinnen in de sportschool stond om de kilo’s eraf te werken. Trainingen die over het algemeen wel 2 uren duurden, maar hoofdzakelijk was ik dan bijgepraat en geen steek opgeschoten. Daarnaast liep ik 1x in de week zo’n 7/8 kilometer hard, om vervolgens alle calorieën over te compenseren met chocolade en andere heerlijkheden. Een schema van mijn sportschool hielp ook niet mee want – dit merkte ik pas later- ik trainde veel te licht, verkeerde aantal herhalingen en met veel teveel pauze. Dit was eigenlijk behoorlijk nutteloos, volgens René.

Kun je iets meer vertellen over je doelstelling bij René?

Mijn eerste doelstelling was afvallen en een aantal haalbare kilo’s er af, maar tegenwoordig wil ik gewoon fijn sporten en lekker in mijn vel zitten. Ik wil nu ook kleinere doelen halen; 10 chinups bijvoorbeeld.

Welke progressie heb je geboekt gedurende de begeleiding?

Ik ben tijdens het traject 6 kilo afgevallen, maar ik ben ook veel sterker geworden. Ik heb een mooier lichaam gekregen, waarbij ik beter ben gevormd en je mijn spieren beter kunt zien.

Wat vond je van de begeleiding m.b.t. training en voeding?

Met René zijn ervaring en professionele begeleiding maakte ik in ruim 3 maanden kennis met allerlei verschillende oefeningen. Ik leerde precies hoe ik bepaalde oefeningen moest doen, zoals: deadliften, squatten, lunges , hip-trusten, mountain climbers, core trainen en nog veel meer oefeningen. René heeft mij kennis gegeven, die niemand mij ooit nog afneemt. Ik sta nu vol vertrouwen tussen de pompende kerels in het krachthonk en het komt nogal eens voor dat ik meer gewicht verzet dan hen en dat vind ik super stoer van mijzelf. Maar, ik vind het ook zonde van hun tijd, want ook zij kunnen beter, harder en resultaatgerichter trainen met een persoon zoals René.

Voeding; ik ben mij veel bewuster van wat ik eet en ik heb zo ontzettend veel geleerd over voeding. Ik heb nooit geweten dat voeding ongeveer 65% is van het te behalen resultaat en je doelstelling. Ik heb geleerd wat goed is, maar vooral wat onzin is. En jemig, wat geloofde ik een hoop onzin.

Met René bespreek ik mijn doel en hij past daar mijn training en voeding op af en inmiddels zijn er al heel wat doelen behaald ( 2x 3 maanden ). Chocolade eet ik nog steeds, net als taart en andere lekkere dingen (net als René zelf hoor), maar nu pas ik het toe in mijn totaal plaatje van de dag en week. Ik weet hoe ik mij helemaal tot het onpasselijke kan eten, zonder mijn calorieën te overschrijden. Ik weet hoe ik in een maaltijd al mijn calorieën van die dag kan eten en wat ik dus vooral niet moet doen. Het gaat uiteindelijk om de totale inname op een dag en het totale verbruik op een dag. Niet zozeer om dat ene slechte voedingsmiddel op een dag. René heeft mij bewustwording geleerd en mijn vast geroeste patronen aangepakt. Ik mocht gewoon lekker bij mijn ‘eigen smaken’ blijven.

Hoe heb je de trainingen ervaren? Hoe was René als coach?

Trainen met René is intensief, maar super effectief. Ik zit aan het einde van het 2e traject, maar waarschijnlijk ga ik voor een 3e traject. Ik vind het ook geweldig dat hij de stap heeft genomen om officieel iets te doen met zijn kennis en diploma’s. De naam ‘HealthyLeefstijl’ is hem op zijn lijf geschreven. René kan tijdens de voedingsconsulten honderd-uit praten en vergeet dan wel eens de tijd. Maar, dat vindt hij echt niet erg. Hij raakt erg gepassioneerd, als je met voeding gerelateerde vragen komt. Ik heb soms een vraag over de mail en die beantwoord hij netjes.

Als het even minder goed met mij gaat, heeft René altijd wel weer een oplossing om mij weer blij te maken. Soms is dat een aanpassing in de voeding en soms is dat een aanpassing in mijn schema. Soms is het een extra uitleg over een oefening of waarom het minder zou kunnen gaan en soms is het een aanmoediging, maar bijna altijd helpt het mij om gemotiveerd te blijven. De beste motivatie is nog altijd het behalen van een doel; een extra herhaling of weer een magische grens over qua gewicht en dat komt door René zijn professionele begeleiding. Coachen is voor René vooral interesse tonen in mij als persoon. Hij begrijpt mij en doet daar iets mee. Ook op emotioneel vlak. Ik blijf nog wel een tijdje……..

Linda:

Even over mijzelf.

Ik ben al jaren aan het lijnen. Alle diëten wel eens of zelfs meerdere malen geprobeerd, waarbij het resultaat van 2 weken ‘afzien’ beloond werd met 1 kilo gewichtsverlies. Omdat ik dan na 2 moeilijke weken mijzelf toch wil belonen laat ik in het weekend de teugels vieren: een glaasje wijn, paar nootjes en maandag weeg ik weer 1 kilo meer dan voor mijn 2 weken marteling. Ik wilde het nog wel eens proberen, maar dan bewust niet bij een diëtist(e). Ik moest iets gaan doen zonder een dieet, maar hoe? René is o.a. Gewichtsconsulent, misschien zou het met hem lukken. Als dit niet zou lukken dan zou ik mij neerleggen bij mijn kledingmaat 46 (en dat is een puntje hoor, voor zo’n controlefreak als ik ben).

Maart 2016 was mijn eerste afspraak met René:

Via het voedingsdagboek kreeg René al snel in de gaten dat er iets veranderd moest worden aan mijn vastgeroeste patronen. Ik kreeg in eerste instantie kleine veranderingen die afgestemd waren op mijn normale eetpatroon en tot mijn grote verbazing bleek ik helemaal niet minder te hoeven eten, maar met name regelmatiger. Mijn stofwisseling was behoorlijk van slag van al dat lijnen en die moest gewoon weer op gang gebracht worden. De veranderingen waren leuk om te volgen, maar met name de positieve manier van benaderen van René maakte dat ik het goed vol kon houden. De controleafspraken met het ‘meten is weten’ moment heb ik nooit beschouwd als ‘weer moeten wegen’, maar altijd als een gezellige afspraak vol met peptalk. René heeft het eten weer leuk gemaakt vooral door de meegegeven variatielijst (erg leuk). Ik gun mijzelf lekkere dingen, maar kan het nu doseren. En ben ik toch iets te Bourgondisch bezig geweest dan hoef ik mijzelf niet te straffen met weinig eten, maar pak ik gewoon de goede manier van eten weer op

Lekker in mijn vel zitten!

Buiten het gewichtsverlies – ik heb nu kledingmaat 42 – is mijn belangrijkste winstpunt dat ik weer zo lekker in mijn vel zit. Ik heb energie, voel mij vol zelf vertrouwen en durf weer op mijn lichaam te vertrouwen. Ik ben niet meer verslaafd aan de weegschaal. Ik voel zelf of het goed met me gaat. Ik maak keuzes in de voeding en begrijp deze ook.

René bedankt, je bent een geweldige coach!

Tineke:

Tijdens en na de opleiding Sportvoedingsdeskundige

Na een paar consulten bij René ben ik een stuk wijzer geworden. Ik had last van maagklachten als ik ging hardlopen en na het sporten had ik vaak spierpijn. Nu weet ik wat ik moet eten en drinken voor het rennen en weet ik wat ik nodig heb om mijn spieren sneller te doen herstellen na intensieve arbeid. René neemt de tijd om alles goed uit te leggen. Kortom: “veel aan gehad” !

Jurgen:

Tijdens en na de opleiding Sportvoedingsdeskundige

Mensen denken vaak bij het helpen in de voeding; dat zijn meestal mensen die willen afvallen. Dat klopt echter niet. Ik kwam via, via bij René terecht, omdat ik een sixpack wil. Omdat René zelf ervaring heeft op dit gebied, had ik goede hoop op bevredigend advies. Dus spiermassa opbouwen en tegelijkertijd vetmassa verminderen. Het eetschema en de berekeningen zijn zo geweldig en ik begin langzamerhand sixpack vormen te zien. Ik heb een deadline van ongeveer 4 maanden gesteld en ik denk dat, door de combinatie van mijn trainings- en eetschema, makkelijk te halen is! Dus twijfel je of je goed eet en wil je spiermassa opbouwen, dan zou ik René van harte aanbevelen.

Coen:

Na de opleiding Sportvoedingsdeskundige

René Postma en ik kennen elkaar al jaren. Veel van onze gesprekken gaan over sport en voeding. Wat mij al langere tijd was opgevallen is dat René geen meningen verkondigt maar zijn uitspraken baseert op feiten en kennis. Ik was daarom ook niet verbaasd toen ik hoorde dat hij zijn hobby en passie verder verdiepte en een aantal zware opleidingen ging volgen. Via een wederzijdse kennis hoorde ik dat hij cum laude slaagde.

In de zomer van 2016 kwam ik als vijftiger tot de conclusie dat mijn gewicht langzaam toenam en voor de spiegel kon ik niet langer ontkennen dat mijn lifestyle invloed kreeg op mijn kledingmaat. Ik heb toen René benaderd en gevraagd of hij me een “spiegel” wilde voorhouden over mijn eetpatroon. René waarschuwde mij meteen voor de consequenties. Want, als ik er echt iets aan wilde doen dan kon de uitkomst van zijn advies zijn dat ik op eigen kracht aanpassingen aan mijn eetpatroon moest doorvoeren. Ik heb daar een week over nagedacht en mijzelf afgevraagd of ik daartoe bereid was. René liet het duidelijk aan mij. Ja, hij wilde op basis van mijn “eet dagboek” met alle plezier een rapport uitbrengen, maar was er ook duidelijk in dat ik zelf een verantwoordelijkheid had voor de opvolging van zijn adviezen.

René presenteerde zijn advies en toonde aan de hand van kennis en wetenschap aan waar mijn verbeterpunten lagen. Ik ben nu enige tijd bezig met de opvolging van zijn advies en de eerste resultaten zijn over duidelijk!

Ik voel een aversie tegen modieuze en populaire dieet technieken: volgens mij is het resultaat vrijwel altijd tijdelijk. Met de methode waarvoor René kiest is de oplossing structureel en komt de belangrijkste succesfactor uit jezelf: motivatie!

Mijn advies aan anderen? Vraag Rene om inzichtelijk te maken waar voedingswinst te behalen valt. Over zijn advies valt niet te discussieren, want het is op feiten gebaseerd.

Menu
CONTACT